Arròs caldós amb verdures i llegums
ingredients:
Verdures (de tot una peça gran):
Nap.
Xirivia.
Pastanagues.
Tros de carabassa.
Bledes (un manat).
Branqueta d’api.
Ceba.
Tomàquet.
Cap d’alls.
Cullerada de pebre vermell dolç.
llegums:
Llenties.
Fesols.
Arròs.
altres:
Sal.
Oli d’oliva.
preparació:
– Pas 1: En una olla es posen a bullir amb força aigua, els fesols el nap, l’api, la xirivia, les pastanagues, bledes, la carabassa … la sal i les llenties; hauran bullir com a hora i mitja a foc lent. Si es fa servir l’olla a pressió deu minuts més o menys.
– Pas 2: En paella a part es fa un sofregit d’oli amb el cap d’alls, ceba, pebre vermell, i per últim el tomàquet.
– Pas 3: Quan tenim gairebé a punt les llegums, se’ls afegeix el sofregit amb un grapadet d’arròs, es cou vint minuts més, i quan l’arròs aquest al punt, a dinar.